ANGOL VÁLOGATOTT EDZÉS- U15

Edzés célja:

1. Csapategység erősítése
2. Játék szabadon
3. Taktikai elemek begyakorlása

1., Bemelegítés- Dekázás, csapatok közti verseny

Cél: Csapategység építése, Játékosság, Labdaérzék/ kontroll

Játékidő: 3 x 3 min labdával és labda nélküli mozgások, passzolás- 3 x 3 min labdanélküli mozgások futóiskolával- 2 min sprintek, irányváltoztatások

Feladat: A csapatok a levegőben tartják a labdát úgy, hogy mindenkinek hozzá kell érni a saját négyzetén belül, mielőtt tovább mehetnek egy másikba. Mindvégig a levegőben kell lenni a labdának! Ha leesik a labda, akkor vissza kell menni a csapatnak az előző négyzetbe, majd onnan újra kezdik az egészet. Az a csapat nyer, amelyik leghamarabb az átellenes négyzetbe jut. Pl. a fehér mezes csapat: sárga- középső fehér- ellentétes sárga négyzet

Nehezítés: A, Ugyanaz mint a fenti példa, de oda- vissza teljesítik a játékosok. B, Maximum 3 érintés. C, maximum 2 érintés és a középső négyzet kisebb. D. Nincs labdaérintés megkötés a négyzeteken kívül, de egy érintő van a négyzeteken belül.

2., 3: 3 elleni játék

Játékterület: 25 x 15m kiskapukkal és zónákkal

Játékidő: 5 x 2 min játék, 2 perces pihenőkkel

Cél: Egyensúly, labdanélküli mozgás, rotáció: 1 játékos megy, 1 marad . Gyors átmenetek védekezésből támadásba és vissza. Üres terület megjátszása, labdaszerzés. Kreatív játék ( egyéni és csapat).

Leírás: Az egyész csapat 3-as csapatokra van osztva. A csapatok mindig mással játszanak. Nem játszhatnak ugyanazzal a csapattal kétszer! Mindig tartózkodnia kell 1 játékosnak a saját hátsó zónában (mélységben), és 1 játékosnak az ellenfél térfelén. Ha a labdát visszajátszák a hátsó embernek a mélységi zónába, akkor a passzoló és a hátsó ember helyet cserélnek, az ellenfélnek pedig vissza kell húzodni a saját térfelére. 2:1- ben kell az ellenfél térfelén, az ő kijelölt zónájukban gólt szerezni. A kapuk előtti háromszög területbe senki nem léphet be.

A kapusok a kapusedzővel vannak.

3., Pozíciós játék

Játékterület: 50 x 35 m

Játékidő: 3 x 4 min játék, 2 perces pihenővel

Cél: Türelmes játék- Gyors átmenetek védekezésből támadásba és vissza- Higgadt támadás befejezések.

Leírás: 3 db 6 fős csapat- A játékosoknak nem a posztok megtartása a fontos, hanem a felállási forma megtartása. Mindig jól nézzen ki a csapat. Pirosak támadnak a fehérek ellen, a sárga csapat pihen. 30 másodper áll a pirosak rendelkezésére hogy gólt szerezzenek, ha nem sikerül, akkor védők lesznek. Ha pirosak gólt szereznek, akkor helyet cserélnek a sárgákkal, fehér mezes csapat védekezik továbbra is. Ha a fehér csapat labdát szerez, azonnal kijátszák a sárgáknak, akik a támadók lesznek és a pirosak védekeznek. A fehér csapat pihen.

Tovább lépés, nehezítés: A védekező csapat úgy szerez gólt, hogy a „fehér mezes csapat gólszerző zónába” bejátsza, bevezeti a labdát.

4., Játék- Taktikai

Játékterület: 70 x 50 m – 4 zóna

Játékidő: 2 x 8 min , 3 min pihenővel

Cél: Türelmes labdatartás, majd abból a megfelelő ütemben a labda feljátszása a pályán. Rugalmasság, posztok változtatása de a felallási forma marad. Türelmes, megfontolt támadások a támadó harmadban.

Leírás: Piros csapat: 2-5-2 Fehér csapat: 1-6-2

A játékosok csak egyérintővel játszhatnak vissza a zónákban. Ha a kék játékosokkal kombinálnak= 1 pont. Ha a védők nem lépnek fel/ be a támadásba jó ütemben, VAGY a támadók nem lépnek vissza jó ütemben= szabadrúgás az ellenfélnek. Ha a 16-os előtti zónából szereznek gólt, vagy onnan indul a gólpassz= 2 gól.

Facebook
Instagram