1: 1 ELLENI PÁRHARC OKTATÁSA, 4 GYAKORLAT ANGLIÁBÓL

Nem győzöm hangsúlyozni, hogy mennyire nagyon fontos a parharcok gyakorlása a fiatal játékosok képzésében! Ezek rendszeres oktatása, gyakorlása többször az edzésterv részét kell hogy alkossák, különösen a 6- 12 év közötti korosztályokkal való munka során!

Oktasd a párharcot! Bontsd elemeire a komplex mozgás technikai- taktikai részét, elemezd ki azokat játék közben és javítsd ki játékosaidat az oda illő, helyes tanítási módszerrel! De ne úgy, hogy elmondod nekik hogyan kellett volna csinálni! Vezesd rá őket a helyes megoldásokra!

Mire figyelj oda az oktatás során? Megtalálod itt, az alábbi linkre kattintva.

AZ 1: 1 ELLENI JÁTÉKOKAT SOKAT GYAKOROLTATOD?

Ha idősebb korosztály csapatának vagy az edzője, netán felnőtt csapatnak, akkor is bátran ajánlom ezeket a gyakorlatokat, hiszen valószínű hogy van olyan periódus a felkészülésben, ahová tökéletesen beleillenek.

1.

A játék a kék csapat játékosától indul egy passzal. A piros mezes játékos bármelyik „B”- vel jelzett kiskapuba gólt szerezhet, miután a sárga bójákkal kijelölt négyzeten átvezette a labdát.

Ha a kék játékos megszerzi a labdát, ő lesz a támadó és bármelyik „A”- val jelzett kapuba gólt szerezhet.

Variáció: A középső négyzet nélkül folyik a játék.

2.

A piros mezes játékos passzal indít. Fontos! A passzt fogadó csapat játékosaihoz közelebbi kapu a másik irányba néz, így nehezebb számukra a gólszerzés! A kék játékos a támadó, a piros a védekező. A támadó bármelyik kapuba gólt szerezhet.

Amennyiben a piros labdát szerez, ő támad és próbál a két kiskapu valamelyikébe gólt szerezni.

3.

Mindkét csapat játékosánál labda van, saját kapujukban állnak amelyek bójákkal van kijelölve. Mindketten ugyanazt a labdazsonglőrködő feladatot csinálják.

Az edző vezényszavára (narancs vagy kék), az adott kis bójához sprintelnek, és elhozzák az ott (azon) elhelyezett labdát.

A cél, átvezetni a labdát az ellenfél kapuján.

4.

A pálya két oldalán felváltva zajlik a játék.

A piros mezes játékos labdavezetéssel befelé indul, a kék játékos mögötte labda nélkül fut. A piros játékos néhány lépés után rálép a labdára, megfordul és felveszi a védekező játékos szerepét. A labdát ott hagyja a kék játékosnak, aki a támadó lesz.

Bója eldöntése a játékban lévő labdával= 1 pont

A játékban lévő labdával a középső bóján lévő labda elütése= 3 pont

Két csapat közti játékban a több pontot szerző csapat a győztes.

Neveljünk képzett labdarúgókat! Sok sikert!

Facebook
Instagram